Salon za masažu Hela
MENU
O nama
Kontakt
Kiropraktika
Osteopatija
Masaža
Limfna drenaža
Akupunktura
Fitoterapija - ljekovito bilje
Ljekoviti biljni preparati
Biljna kozmetika
Depresija
Zanimljivosti
 RSS - Favorites

Telefon za informacije: 051/691-023 Mobitel: 091/511-44-58


Masaža, limfna drenaža, akupunktura, kiropraktika, osteopatija, fitoterapija, biljni preparati, biljna kozmetika.

Depresija i anksioznost "ljekovito bilje"

Depresia i anksioznost su vrlo blisko povezane. U svakom slučaju depresiju i anksioznost treba liječiti, a ne pasivno pustiti i čekati da sama prođe. Što je zapravo anksioznost? Koji su simptomi anksioznosti? Anksioznost je zapravo konstantna strepnja od nečega, zapravo od svačega. „Hoću li moći prehraniti obitelj, hoću li položiti ispit, hoću li zadovoljiti očekivanja obitelji i prijatelja?“Hoću li i još tisuću hoću li pitanja. Anksioznost može biti izolirani poremećaj, ali vrlo često dovodi do depresije ili je simptom depresije.
Anksioznost može biti i u daleko večoj mjeri izražena nego li je gore navedeno. Tada se već vjerojatno i radi, ne samo o simptomima anksioznosti,već i o anksioznosti kao simptomu  depresije. „Hoću li moći sama do dućana.? Što ako mi umre netko od meni dragih?“
Anksioznost (izolirana ili u sklopu depresije, kao simptom depresije) je konstantna tjeskoba, konstantna briga koja jednostavno guši čovjeka. Gledano objektivno, sa strane,to je neutemeljeni strah, koji realno gledajući ima neku labavu osnovu u realnosti. (Svakome od nas može umrijeti nama neka draga osoba, ali ne razmišljamo o tome!) Po toj logici, dok ja pišem ovaj tekst, može mi se srušiti strop na glavu! Ali ne razmišljam o tome, čemu?
Stalna strepnja neminovno dovodi do depresije, a kao simptom depresije znatno je otežava. Morate se svakako suočiti sa situacijom i odlučiti na liječenje. 
Treba misliti pozitivno! Da, lako je reći „Treba misliti pozitivno“, ali teško je to sprovesti u djelo! Još ako je anksioznost simptom depresije, a za depresiju znamo da je prepuna bezvolje,melanholije, nedostatka energije, od kuda izvući snagu za pozitivne misli.
Da mislim pozitivno ne bih bio u depresiji.
Ovdje ću vas savjetovati samo dvije lako izvodive stvari.
1. Učinite nešto što vam se zaista neda. Neka to ne bude velika stvar. Žene, depilirajte se, onaj kome se ne da u dućan, eka otiđe u dućan.
2. Nemojte nikada sebi reći „Sada NEĆU misliti NEGATIVNO“, već „Sada ĆU misliti POZITIVNO“
Naš mozak, bio on depresivan ili ne je poput spužve, poput kompjutera. Upija sve i prihvaća programe upravo onako kako ih mi formuliramo. Prva rečenica s NEĆU i NEGATIVNO je negativna afirmacija, a druga sa ĆU (HOĆU) i POZITINO, pozitivna afirmacija. Eto, ja trenutno mislim kako me je otac često vodio u dugačke šetnje šumom i naučio me voljeti prirodu.

 
Zapamtite, odlučili se vi za liječenje oficinalnom terapijom koju vam prepiše psihijatar, za prirodne načine i metode liječenja, kombinaciju istih, vi ste ti koji morate željeti ozdravljenje!►  Depresija  - Monday, November 1, 2010
  |   Print   |   Home

Design & Hosting: Poslovni forum  


Akupunkturom, kiropraktikom, biljnim preparatima riješite svoje probleme! Najniže cijene u Rijeci i okolici!